"Pianul Călător"

CELE TREI DIVE – Elena Mosuc, Laura Tatulescu si Ruxandra Donose de pe marile scene ale lumii la Sala Radio,
într-o gala de zile mari!

Daca va gânditi la o gala internationala de opera, ce artisti va vin în minte? Pavarotti, Domingo si Carreras? Un trio de legenda care a devenit un adevarat „brand” al lumii muzicale este un model pentru surpriza de care aveti parte anual în luna decembrie la Sala Radio!

Pentru al treilea an consecutiv va veti întâlni nu cu trei tenori, ci cu trei DIVE, trei artiste lirice din România, dar care si-au construit o spectaculoasa cariera în strainatate si sunt invitate pe scena bucuresteana pentru o gala extraordinara de Craciun.

Sub titlul CELE TREI DIVE, vineri, 20 decembrie (19.00), în acest an concertul va reuni trei artiste aplaudate în toate teatrele mari ale lumii: sopranele ELENA MOȘUC si LAURA TĂTULESCU si mezzosoprana RUXANDRA DONOSE. Cele trei soliste vor încânta publicul alaturi de Orchestra Naționala Radio, sub bagheta dirijorului de origine italiana DAVID CRESCENZI, prim dirijor invitat la Opera Naționala Româna Timișoara, a carui carte de vizita include o variata experienta artistica la Teatrul „St. Carlo” din Napoli, Opera din Cairo (Egipt) sau Teatrul „Carlo Felice” din Genova. Si cum dintr-o gala adevarata de opera nu puteau lipsi partiturile de cor, evenimentul se va desfasura cu participarea Corului Academic Radio, condus de DAN MIHAI GOIA.

Compozitori ca Verdi, Rossini, Mozart, Bellini s.a., cu ale lor arii, duete, coruri interpretate în marile gale lirice, din opere celebre ca „Trubadurul”, „Norma”, „Nabucco”, „Don Carlo”, „Don Pasquale” s.a. va vor purta spre atmosfera festiva a sarbatorilor de iarna.

Evenimentul va putea fi ascultat si pe frecventele on air din întreaga tara ale posturilor Radio România Cultural si Radio România Muzical, si online pe www.radioromaniacultural.ro  si www.romania-muzical.ro.

Mai multe detalii despre acest eveniment extraordinar veti gasi pe site-ul www.celetreidive.ro.

Mai multe premii internationale au deschis drumul sopranei Elena Moșuc spre o bogata cariera internationala. Soprana a construit o frumoasa legatura profesionala cu Opera din Zürich, unde si-a demonstrat talentul în diverse roluri, precum Regina Noptii, Konstanze, Donna Anna, Lucia, Linda di Chamounix, Gilda, Violetta s.a. A fost invitata sa cânte pe cele mai faimoase scene europene, la Milano, Viena, Londra, Paris, Roma, München, Berlin, Hamburg, Barcelona etc., în festivaluri de renume (Salzburg, Verona), dar si în SUA (la New York, Dallas) si Asia - Japonia, China, Coreea.

Printre triumfurile recente se numara câteva debuturi considerate exceptionale ca Norma din opera omonima, Marguerite (Faust), Liu (Turandot), Mimi (La Bohéme), Medora (Il Corsaro), Nedda (Pagliacci), rolurile titulare din Luisa Miller, Lucrezia Borgia, Maria Stuarda si Anna Bolena.

Soprana Laura Tătulescu a stârnit admiratia melomanilor din toata lumea. A fost invitata sa participe la Festivalul de la Glyndebourne, Festivalul de la Budapesta, Mostly Mozart din New York, fiind distinsa si cu premiul binecunoscutului Festival liric din München.

Repertoriul sau de opera este impresionant si însumeaza roluri ca Susanna din Nunta lui Figaro de W. A. Mozart - a carui interpretare este apreciata de critica de specialitate ca fiind de exceptie - Despina -  Cosi fan tutte, Zerlina - Don Giovanni, Adina - Elixirul dragostei, Musetta - La Bohéme s.a.

A sustinut spectacole la operele din Bavaria, Dresda, Los Angeles, Viena, Santa Fe etc., prezentând si concerte si recitaluri în celebrele sali Carnegie Hall (New York) si Concertgebouw (Amsterdam).

 

Cu un nume deja consacrat pe marile scene ale lumii, Ruxandra Donose are o cariera deosebita, parcursul sau artistic cuprinzând concerte si spectacole de opera pe scenele unor importante edificii ale vietii muzicale dintre care amintim: Opera din Los Angeles, Deutsche Oper Berlin, Opera din Cincinnati, Wiener Konzerthaus, Carnegie Hall, Bayerische Rundfunk din München, Konzerthaus Berlin, Royal Opera House „Covent Garden”, Metropolitan Opera, Staatsoper din Viena, Opera Nationala Finlandeza, Teatrul „La Fenice” din Venetia, Opera din San Francisco, Opera din Dallas, Filarmonica din Berlin.

A fost solista a operelor din Basel (1991-1992) si Viena (1992-1998), iar dintre dirijorii cu care a avut prilejul sa colaboreze amintim pe: Claudio Abbado, Pierre Boulez, Sir Colin Davis, Christoph von Dohnanyi, Vladimir Fedoseyev, Marek Janowski, Mariss Jansons, Fabio Luisi, Zubin Mehta, Kent Nagano, Seiji Ozawa, Donald Runnicles, Placido Domingo, Bertrand de Billy, Lorin Maazel, Vladimir Jurowski, Alberto Zedda.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos si la Casa de Bilete a Salii Radio.

Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.